NAHA URANG NGABUKSUR GRATIS GRATIS

Biaya murah, panggunaan anu merenah, pamrosésan anu gampang sareng manufaktur, beurat enteng, sareng sipat fisik sareng kimia anu stabil, plastik sakali dianggap mangrupikeun salah sahiji bahan "paling suksés" anu diciptakeun ku manusa dina sajarah. Nanging, saluyu sareng seueur panggunaan, jumlah limbah plastik anu dihasilkeun ogé aya dina jisim.

Dipikanyaho yén rata-rata waktos panggunaan kantong plastik nyaéta 25 menit. Salaku conto, kantong bungkus take-out, ti saprak dipaké pikeun ngarangkep dugi ka dipiceun, ngan ukur aya sapuluh menit pondok pisan. Saatos misi réngsé, plastik ieu dikirim ka tempat pembuangan sampah atanapi tempat pembuangan sampah, atanapi dialungkeun langsung ka lautan.

Tapi urang panginten henteu terang, peryogi langkung ti 400 taun pikeun ngarobih unggal kantong palastik, nyaéta 262,8 juta menit ...

Hnaha plastik ngabahayakeun?

Plastik parantos dilaporkeun salaku masalah di lingkungan laut ti taun 1970an. Sareng dina taun-taun ayeuna, kaprihatinan ti sadaya masarakat parantos beuki penting.

Kaseueuran sampah anu ngahotorkeun Teluk mangrupikeun palastik, anu tetep di lingkungan salami ratusan taun. 90% sampah di saluran cai urang henteu biodegradasi.

Ocean sato

Panilitian ku San Francisco Estuary Institute nunjukkeun yén tutuwuhan pangobatan limbah Bay Area ngaleupaskeun 7,000,000 partikel palastik per dintenna ka San Francisco Bay, sabab layarna henteu cekap cekap pikeun néwak aranjeunna. Mikroplastik nyerep polusi sareng ngancam satwa anu nyeepkeun aranjeunna.

PCB mangrupikeun zat toksik sanés anu ngotorkeun sédimén Bay. PCBs aya dina bahan bangunan lami sareng ngalir ka Teluk ngalangkungan aliran kota.

news2

 

Kelimpahan nutrisi di Teluk — sapertos nitrogén — tiasa nyababkeun mekar alga ngabahayakeun anu ngancam lauk sareng satwa séjén. Sababaraha kekembangan alga ogé bahaya pikeun jalma, nyababkeun ruam sareng panyakit pernapasan.

Kawijakan larangan palastik

Polusi plastik laut parantos janten perhatian lingkungan anu penting pikeun pamaréntah, élmuwan, organisasi non-pamaréntah, sareng anggota masarakat di dunya. Sedengkeun kawijakan pikeun ngirangan mikroba mimiti di 2014, intervensi pikeun kantong plastik dimimitian langkung tiheula di 1991.

 

- Grup Aquariums babarengan pikeun "NO STRAW NOVEMBER", 1 November 2018

- Plastik dilarang di Amérika Serikat di 1979, sareng di payun internasional di 2001.

- Kanada ngagaduhan tujuan pikeun nyaram palastik sekali panggunaan ku 2021

- Peru ngawatesan palastik panggunaan 17 Januari 2019

- SAN DIEGO ngalarang wadah kadaharan sareng inuman Styrofoam Jan 2019

- Washington, DC, larangan jarami plastik dimimitian ti Juli 2019

- "Larangan plastik" ayeuna sacara resmi dilaksanakeun di Cina ti saprak 1 Januari 2021

news1

 

Kertas panginten janten bursa dina kaayaan ieu.

Kumaha kedahna strategi bungkusan kuring upami hoyong bebas tina plastik? Éta tiasa janten patarosan dina émutan seueur perusahaan. Di daérah anu terkenal tina polusi plastik sareng daérah anu muncul sapertos e-commerce, pangiriman ekspres, sareng pangiriman katuangan, e-commerce, pangiriman ékspérimén sareng industri takeaway ngembang pesat. Nalika teu aya kantong plastik dina balanja tuangeun sareng takeaway, tanpa jarami plastik nalika nginum inuman, anu pasti bakal mangaruhan kahirupan sapopoe jalma-jalma. Naon anu tiasa dianggo salaku gaganti produk plastik?

Barang-barang rumah tangga anu ramah lingkungan sareng produk kabersihan henteu kedah dikirimkeun ka anjeun dina bahan anu ngarusak pikeun planét urang. Dina kaayaan ieu, bahan biodegradable mangrupikeun prioritas anu kedah diperhatoskeun, nyaéta kertas. Salah sahiji pabrik kertas panggedéna APP parantos dipetakan tujuanna pikeun taun 2020 sareng aktip nyoko kana prakték sustainable pikeun ngahontal tujuan na anu ditetepkeun dina Roadmap Sustainability 2020. Kertas kraft sareng dewan liner kami 100% didegradasi, ogé laminasi biologis urang tiasa diborogkeun. Pilihan anu langkung sustainable dina tren bébas plastik.

news (3)news5news (2)


Waktos Post: Mar-30-2021