Hayu urang ngayakeun pertandingan degradasi jarami

Plastik didaptarkeun salaku salah sahiji penemuan paling hébat dina abad ka-20. Plastik ibarat pedang bermata dua. Sanaos nyayogikeun urang, éta ogé mawa beban anu beurat pikeun lingkungan.

Dina raraga nyegah polusi bodas, sababaraha nagara parantos ngaluarkeun sababaraha sérum peraturan. Dina awal taun 2020, Cina ngaluarkeun "Pendapat ngeunaan Nguatkeun Deui tina Polusi Plastik". Dina akhir taun 2020, industri katering di seberang Tiongkok bakal ngalarang panggunaan jarami plastik anu teu tiasa dégradable.

Ayeuna, aya tilu jinis jarami utama anu parantos kami pendakan di pasar: Sedotan PP, Sedotan PLA, sareng jarami kertas.

10 inch mdf cake board

Ti kénca: jarami kertas, jarami PLA, jarami PP

Kusabab pagelaran degradasi sababaraha jarami, kami ngayakeun pasanggiri dégradasi jarami.

Kami melak jerami tina tilu bahan anu béda dina taneuh pikeun nyimulasikeun dégradasi kompos tina jarami tina sababaraha bahan dina kaayaan alam sareng ningali naon anu kajantenan saatos 70 dinten:

-Jarami PP

12 Inch Cake Board
175gsm Kraft Sticker Paper

Saatos 70 dinten dégradasi kompos, jarami PP dasarna henteu robih.

-Jarami PLA

220GSM Paperboard
300g Ivory Board

Saatos 70 dinten dégradasi kompos, jarami PLA henteu robih sacara signifikan.

-jarami kertas

175gsm Kraft Sticker Paper
gsm-copy-paper1

Saatos 70 dinten dégradasi kompos, tungtung jarami kertas écés buruk sareng didegradasi.

Hasil buruan:Sedotan kertas meunang pasanggiri dégradasi babak ieu.

Kami ngadamel perbandingan saderhana kinerja lingkungan tina tilu jarami:

Barang

Jarami PP

Jarami PLA

Jarami kertas

Bahan atah

Énergi fosil

Énergi bio

Énergi bio

Terbarukeun atanapi henteu

NO

Leres

Leres

Dégradasi alami

NO

Leres tapi sesah pisan

Leres sareng gampang

 


Pos waktos: Aug-09-2021