Saatos maca ieu, naha anjeun wani nginum kopi unggal dinten ku cangkir kertas dilapiskeun PE?

Pikeun jalma réa, mimiti anu saé satengah perang. Pagawean énjing dimimitian saatos sacangkir kopi panas ... Dina waktos ieu, kafein ngiket kana reséptor tinangtu dina uteuk, sahingga uteuk teu tiasa nampi sinyal "kacapean", sahingga éta méré dorongan épék tanaga.

news730 (1)

Nanging, panilitian anyar parantos ngaluarkeun peringatan: panggunaan jangka panjang cangkir kertas sekali pakai pikeun nginum kopi panas atanapi inuman panas, kalebet tuang (panas) dina kotak dahar beurang anu tiasa dianggo, bakal mayar harga kaséhatan.

Dina panilitian anyar anu diterbitkeun dina 《Journal of Hazardous Materials》 (IF = 9.038), tim panilitian ti Indian Institute of Technology mendakan yén kopi panas atanapi inuman panas sanés dina gelas kertas anu tiasa dianggo dina 15 menit Puluhan rébu zat anu berpotensi ngabahayakeun bakal dileupaskeun kana inuman, nyaéta partikel plastik ...

news730 (2)

Urang sadayana wawuh kana plastik mikro. Dina taun-taun ayeuna, ku produksi masal sareng panggunaan plastik, konsentrasi plastik mikro di lingkungan terus ningkat. Polusi plastik mikro parantos janten masalah lingkungan global disamping panipuan ozon, asam laut, sareng perubahan iklim.

Panaliti nyarios yén plastik mikro anu ampir henteu katingali ieu janten ancaman utama pikeun kaséhatan manusa. Mimiti taun ieu, tim paniliti Amérika Serikat mendakan plastik mikro dina organ manusa pikeun pertama kalina. Jalma-jalma hariwang yén polusi ieu bakal nyababkeun kanker atanapi subur. Panilitian nunjukkeun yén polusi plastik mikro tiasa nyababkeun peradangan sato.

Panulis panilitian anu aya hubunganana, Dr. Sudha Goel, School of Environmental Science and Engineering, Indian Institute of Technology, nyarios: "Cangkir kertas anu dieusi kopi panas atanapi téh téh panas bakal ngarusak lapisan mikroplastik dina cangkir dina waktos 15 menit. Éta bakal ngaruksak ukuran 25.000 micrometers. Partikelna dileupaskeun kana inuman panas. Jalma biasa anu nginum tilu gelas téh atanapi kopi dina gelas kertas anu tiasa dianggo unggal dinten bakal nguseup 75.000 partikel plastik anu teu katingali ku mata taranjang. "

Diperkirakeun yén taun kamari, pabrik cangkir kertas ngahasilkeun sakitar 264 milyar cangkir kertas, seueur anu dianggo kanggo tèh, kopi, coklat panas, bahkan sup. Jumlah ieu sami sareng 35 gelas kertas per jalma di planét.

Kanaékan kontinyu dina Jumlah jasa takeaway global ogé ngadorong paménta pikeun produk disposable. Dina kahirupan sareng padamelan anu beuki sibuk, mesen pangiriman katuangan parantos janten rutinitas sadidinten pikeun seueur jalma. Kotak dahar beurang anu dialungkeun dialungkeun langsung saatos aranjeunna béak, sareng umumna henteu mangaruhan pangaruh négatip anu sami pikeun lingkungan sapertos wadah plastik sareng styrofoam. Nanging, ceuk Sudha, kanyamanan ieu dibanderol ku harga.

Panaliti nambihan: "Plastik mikro polah salaku pembawa polutan, sapertos ion, logam beurat beracun sapertos paladium, kromium sareng cadmium, sareng sanyawa organik anu hidrofobik sareng tiasa nembus kana karajaan sato. Upami dicerna lami-lami, épék kaséhatan bisa kapangaruhan. serius pisan. "

news730 (4)

news730 (5)

Téhnik sénsitip pikeun misahkeun bahan kimia parantos ngaidéntifikasi plastik mikro dina cai panas. Paling matak pikakeuheuleun, analisa pilem palastik ngungkabkeun ayana logam beurat dina lapisan.

news730 (6)

Anjeun tiasa ningali yén hasil eksperimen di luhur "ngareureuwas", janten naha aya produk anu tiasa ngagentos cangkir kertas dilapiskeun PE?

Jawabanana enya! Urang Cangkir kertas EPP, Kotak dahar beurang OPB séri, sareng sajabana, parantos lulus sacara lengkep dina uji coba sareng sertifikasi sababaraha otoritas berwibawa (uji kaamanan karacunan biologis, uji fluorine POPs, uji coba hijrah khusus, sareng sajabana), sareng anjeun tiasa yakin yén pulp didaur atanapi kertas tiasa didaur deui. Prioritaskeun kompos, éling daur ulang sumberdaya sareng nganggo plastik aman sareng ramah lingkungan. Cangkir kertas dihasilkeun kalayan éta tiasa sampurna ngaganti cangkir kertas PE dilapis.

news730 (3)


Waktos Post: Jul-30-2021